Kan jeg undgå kondens på mine vinduer?

Hvordan undgår jeg kondens på mine vinduer
Hvordan undgår jeg kondens på mine vinduer

Generelt anbefaler vi bedre ventilation, regulering af varme og andre måder at undgå kondens.

Kondens på vinduer er almindelig i alle typer boliger. Selvom det ikke kun er sker vinteren, er det mere fremtrædende på denne tid af året. Det kølige vejr udenfor efterlader vinduesruder og luftlommerne mellem termoruder ved en meget lavere temperatur sammenlignet med luftstrømmen inde i dit hjem.

Kondens på indersiden af ​​vinduer er faktisk anderledes end andre former for fugt, såsom regn og opstigende fugt. Det er vand, der frigives, når luft afkøles til sin dugpunktstemperatur. Luften er nu ude af stand til at transportere så meget fugt som damp – den modsatte proces af fordampning.

Så dette kan ske indendørs, når varm, fugtig luft kommer i kontakt med koldere genstande, såsom vinduer. Hvis den ikke håndteres, vil kondens få dig til at lede efter måder at slippe af med skimmelsvamp hurtigt og i værste fald, håndtere træforfald eller et usundt boligmiljø.

Er kondens på mine vinduer dårligt?

Uønsket fugt i boliger kan forårsage strukturelle og æstetiske skader såsom skimmelsvamp, fugtige vægge og lofter, rådnende vindueskarme. Det kan være dyrt at reparere, hvis det ikke behandles tidligt. Skimmelsvamp og fugt udgør også en sundhedsrisiko. Undersøgelser viser at hvis der er fugt og skimmelsvamp i et hjem, er beboerne mere tilbøjelige til at have luftvejsproblemer såsom astma og allergi. Dette kan efterlade babyer, børn og ældre mest udsatte. Derfor vil du altid ønske at undgå kondens.

Der er måder at tackle kondens på vinduer på, der med succes kan få fugtbalancen tilbage i dit hjem for at forhindre fremtidig kondens på indersiden af forskellige typer vinduer.

Sådan forebygger du kondens på dine vinduer

Der er simple livsstilsændringer du kan foretage, der sænker luftfugtigheden og/eller holder overfladetemperaturen over dugpunktet, det er en billig men ikke holdbar løsning. En mere langsigtet løsning er installation af ventilationssystemer i hele huset.

Øg ventilationen i dit hjem – Undgå kondens!

Nøglen er at generere mindre fugt, men noget er selvfølgelig uundgåeligt, så åbn vinduer, hvor du kan, og undgå træksikre vinduer i køkkener og badeværelser.

Dette er især vigtigt, hvis du bor i en lille lejlighed i åbent plan uden en effektiv udsugningsventilator, da der ikke er nogen steder, hvor al fugten kan tage hen. Så åbn vinduerne ofte, især når du laver mad, og sørg for at lufte uden natten over.

Du kan også få installeret et ventilationsanlæg, som klarer alt ventilationen for dig. Det er billigere end du frygter, og kan øge værdien af dit hus.

Vi hjælper dig med din ventilationsløsning

Hos os kan du vælge mellem en gør-det-selv løsning, eller en fuld installeret løsning. Uanset hvordan hvad du vælger, får du professionel rådgivning omkring dimensionering og montering af dit nye ventilationsanlæg.