Hvordan får jeg et bedre indeklima?

bedre indeklima
bedre indeklima

Sådan får du et bedre indeklima

Vi har behov for ren og tempereret luft som ikke indeholder for meget fugt i vores hjem. Vi som mennesker og vores husdyr har det bedre i sådanne omgivelser.

Der er flere håber at få bedre indeklima på. Den helt åbenlyse er at få udskiftet den ”forurenede” luft ud, og erstattet med ren behagelig luft.

Eksempler

Indførelsen af udendørsluft er en vigtig faktor for at fremme god luftkvalitet. Luften i dit hjem kan blive udskiftet på forskellige måder. Her er nogle eksempler:

    • Uønsket ventilation – Gennem infiltration, en proces, hvor udendørs luft strømmer ind i huset gennem åbninger, fuger og revner i vægge, gulve og lofter og omkring vinduer og døre.
    • Naturlig ventilation – Gennem naturlig ventilation, såsom gennem vinduer og døre. Den generelle anbefaling er at lufte ud med gennemtræk 3 gange dagligt.
    • En ventilationsløsning – Gennem mekaniske midler, såsom gennem udendørs luftindtag forbundet med varme-, ventilations- og aircondition-systemet.

Beskrivelser

Uønsket ventilation

Det er klar at utætte huse ikke er en fordel, da hvis udendørsluften uhindret kan komme ind, så kan vores opvarmede luft i huset også komme ud. Huse hvor den opvarmede luft, slipper ud er ikke energieffektive, og det påvirker husets værdi.

Det er vigtigt at sige at du på ingen måder ønsker denne form for ventilation. Hvis dit hus et så utæt, at luften på egen hånd kan blive udskiftet, skal du have udbedret dette.

Naturlig ventilation

Det kræver vedholdenhed og til tider planlægning at få ventileret sit hjem 3 gange dagligt. Foruden at skulle åbne alle døre og vinduet i huset, skal alle varmekilder slukkes. Når den naturlige ventilation så er gennemført, skal du igen lukke vinduer og døre, samt tænde for varmen.

Det er en billig og effektiv måde at få bedre indeklima på. Dog kræver det også en del manuelt arbejde.

En ventilationsløsning

En ventilationsløsning sørger hele tiden for at udskifte luften i dit hjem. Det er din lille hjælper, som af sig selv sørger for dit velbefindende.  Foruden at give dig et bedre indeklima, er en ventilationsløsning også med til at øge værdien af din bolig.

Det behøver hverken at være dyrt eller vanskeligt at få implementeret en ventilationsløsning. Det er faktisk så let at du kan gøre det selv.

Vi hjælper dig med din ventilationsløsning

Hos os kan du vælge mellem en gør-det-selv løsning, eller en fuld installeret løsning. Uanset hvordan hvad du vælger, får du professionel rådgivning omkring dimensionering og montering af dit nye ventilationsanlæg.